Svenska Skivbolag

Sverige är ett rikt musikland och har producerat en hel del talang och stora artister och det är bara början. Det har allt eftersom växt fram en internationell musikindustri som består av artister, låtskrivare och större och mindre skivbolag som arbetar med både svenska och internationella artister, Spotify, Melodifestivalen och musikfestivaler.

Svenska Skivbolag

Sverige är ett stort musikland, även om det inte är det största landet i världen. Många artister har etablerat sig själva genom tiderna, med allt från ABBA till nutidens artister som Avicii. Kända svenska artister är Håkan Hellström, Veronica Maggio och Zara Larsson, men även musikproducenter som exempelvis Max Martin. Succén Spotify är i grunden ett svenskt företag som nu har etablerat sig världen över och har över otroliga 100 miljoner aktiva användare. 

Sverige har även en del musikpriser som Grammis, Polarpriset och Rockbjörnen. I Sverige, som i andra länder, är det viktigt att kunna marknadsföra sig inom musikbranschen och att vara aktiv inom sociala medier. Det gynnar dig, speciellt som artist, men även om du vill etablera dig som musikproducent. Melodifestivalen som anordnas och sänds på SVT varje år är oerhört populärt i Sverige och det tas alltid på stort allvar.

Många artister är med och lyckas på så vis nå ut till andra publiker än vad de annars gör och det är ett utmärkt tillfälle för dem att marknadsföra sig själva och vara med om en häftig nöjesupplevelse. Det är en makalös show som TV-sänds och där TV-tittare röstar om vilka som går till final och sedan om vilket bidrag som går vidare till Eurovision. Eurovision är även det något som tas på stort allvar och Sverige har lyckats vinna hela sex gånger, det är bara Irland som vunnit fler gånger med sina sju vinster.

Svenska Skivbolag

I Sverige finns det en hel del musikfestivaler som lockar många musikälskare, som till exempel Way Out West, Summerburst, Storsjöyran, Brännbollsyran i Umeå, Stockholm Jazz Festival, Svenska dansbandsveckan i Malung och Sweden Rock Festival. Festivaler är något som är väldigt populärt och är ett bra sätt för artister och band att nå ut och sprida sin musik. Det brukar även ge en känsla av gemenskap då festivaler är något man brukar göra med vänner, men det är också ett bra tillfälle att lära känna nya människor. Aktiva skivbolag i Sverige Det finns många olika skivbolag i Sverige och några exempel är Drumcode, Universal Music Sweden, Warner Music Sweden och Legacy Recordings Sweden.