Popstjärne-makeup: Så får du den perfekta glittriga looken för en stor scen

Som popstjärna är det viktigt att du sticker ut på scenen. Din musik ska inte bara höras utan också synas. För att skapa en scenisk persona är makeup ett verktyg som du inte får missa.

Det finns många olika stilar och varianter av popmusik, men en sak som de flesta artister har gemensamt är en glittrig och glammig look på scenen. På nätet kan du köpa allt du behöver för din postjärnelook. I den här artikeln ska vi titta på hur du kan skapa den perfekta popstjärne-makeupen för en stor scen.

Förberedelser

Innan du börjar applicera din makeup är det viktigt att du förbereder din hud. Använd en mild rengöring och fuktkräm för att ta bort smuts och återfukta din hud. En bra bas för makeup är avgörande för att din makeup ska hålla hela konserten och se fräsch ut hela tiden.

Basen

För att skapa den perfekta popstjärnebasen behöver du en foundation med hög täckning. Välj en som matchar din hudton och applicera den jämnt över hela ansiktet med en makeupsvamp eller en borste. Se till att blanda ordentligt runt hårfästet och käklinjen så att det inte blir några skarpa kanter. Använd sedan en concealer för att täcka mörka ringar under ögonen och ojämnheter.

Ögonen

För att fånga publikens uppmärksamhet på scenen är det viktigt att betona dina ögon. Använd en ögonskugga i en ljus färg som bas, som du sedan applicerar över hela ögonlocket. Använd sedan en mörkare färg för att skapa skuggor och framhäva ögonen. Du kan också använda en eyeliner för att definiera ögonen och ge dem en mer dramatisk look. Avsluta med att applicera mascara och ögonfransar för att skapa en intensiv blick.

Läpparna

För att skapa en balanserad look är det viktigt att inte glömma bort läpparna. Välj en läppstiftsfärg som passar din stil och outfit. För en mer dramatisk look kan du använda en mörk färg som rött eller lila. För en mer subtil look kan du använda en nude färg. Använd en läppenna för att forma läpparna och applicera sedan läppstiftet.

Glittret

Slutligen är det dags för det glittriga och glamorösa elementet. Använd en highlighter på kindbenen, näsryggen och brynbenen för att skapa en glänsande och definierad look. Du kan också använda glitter på ögonlocken, kinderna eller läpparna för att skapa en extra glittrig look. Se till att inte överdriva för mycket med glittret, annars kan du riskera att se för rörig ut.

Publicerat i: Tips