Artisterna som inspirerar mig mest

Det finns självklart några speciella artister i mitt liv som har en alldeles särskild plats i mitt hjärta och som inspirerar mig lite extra. Det här är självklart bara några av många, vi lever verkligen i en rik värld av musik. Här väljer jag presentera mina svenska favoriter.

Artisterna som inspirerar

Håkan Hellström är en svensk låtskrivare och sångare och har blivit oerhört populär under de senaste åren. Det är egentligen inte alls svårt att förstå. Men först lite bakgrundsinformation. Han föddes i Göteborg 1974 och började sin karriär i Broder Daniel och Honey is cool innan han 2000 blev soloartist med albumet Känn ingen sorg för mig Göteborg. Hellström har därefter blivit en av de mest hyllade och älskade svenska artister genom tiderna. Med sin unika röst har kritiker sagt att han sjunger falskt, men att det också är hans röst och framför allt hans låttexter som är det som når fram till allas hjärtan.

Många av hans låttexter handlar om vemod, kärlek, utanförskap och om olika delar av hans hemstad Göteborg. Tillsammans med sitt band Augustifamiljen har de hyllats för sina helt otroliga liveframträdanden. Det som jag tycker är så bra och unikt med Hellström är hans texter och hans sätt att uppträda live. Texterna är verklighetstrogna, vackra, sorgliga och går rakt in i hjärtat på mig och många Artisterna som inspirerarandra. Zara Larsson En kvinnlig, svensk artist som jag verkligen beundrar och som jag tror har en ljus framtid framför sig är Zara Larsson. Hon föddes 1997 och har redan gjort en hel del. Första gången allmänheten fick se Zara var 2008 då hon vann Talang 2008 med låten ”My heart will go on”.

Fyra år senare, då hon var 15 år gammal, skrev hon skivkontrakt med TEN Music Group och släppte sin EP-debut med namnet Introducing. Singeln ”Uncover” gjorde omedelbar succé och toppade albumlistorna i Sverige och Norge, men fanns även med på flera listor runt om i Europa.

Hon är den yngsta artist som har vunnit två rockbjörnar samtidigt, en för ”Årets genombrott” och ”Årets kvinnliga liveartist”. Under 2014 lanserade hon sitt första album 1 som även gavs ut i USA. I maj 2015 släppte hon singeln ”Lush Life” som blev en hit direkt. Det jag framförallt tycker är så bra med Zara är inte bara att hon har hunnit så långt redan, utan också för hennes attityd och personlighet. Hon är en bra förebild för andra med hennes medvetenhet om hur samhället ser ut. The Ark The Ark var bandet med attityd och glamour och ett band man inte glömmer i första taget. De är ett av de största svenska banden genom tiderna.

 

Artisterna som inspirerar

The Ark var ett svenskt rockband som först grundades 1991 och bestod av medlemmarna Ola Salo (hette Svensson då), Mikael Jepson, Lars ”Leari” Ljungberg och Magnus Olsson. De avslutade på topp efter sommaren 2011. Senare bortföll Magnus Olsson och medlemmar som Martin Axén, Sylvester Schlegel och Jens Andersson tillkom. De gav ut fem stycken studioalbum, nämligen We are the Ark, In lust we trust, State of the ark, Prayer of the weekend och In full regalia. 2011 gav de även ut ett samlingsalbum som fick namnet Arkeology.

Även om bandet inte är aktivt längre, finns det otroligt många låtar att ta del av. Det jag verkligen gillade med The Ark var deras härliga attityd och musikstil, som nästan inte går att finna någon annanstans. De hade verkligen något unikt med ett unikt popsound som man antingen måste dansa till eller bara sjunga med. Ola Salo och hela bandet var verkligen helt otroliga liveartister och såg ut som om de aldrig gjort något annat.