För dig som planerar julen redan nu

Om bara några veckor är det första advent. Ännu vill inte alla tänka på julen och dess trevliga bestyr. Men du som vill vara ute i god tid kan börja planera julhelgen redan nu. Samtala med släktingar och familjemedlemmar och bestäm er först för vart ni ska vara på själva julafton. Det är alltid en bra början.

Sitt en stund vid datorn

På internet finns allt du behöver veta om julens recept, traditioner och fina julklappar. Börja på någon populär sida och klicka dig vidare här och där i sökandet efter hjälp och råd. Detta är en spännande och trevlig början på julstöket. Du kan till exempel ta reda på vad som blivit årets julklapp. Den kanske familjen vill ha.

Ta hjälp av varandra

Det är inte bara stora julfiranden med hela släkten som kräver samarbete. Även när det bara är den närmaste familjen som är tillsammans på julafton måste alla hjälpas åt. Dela upp sådant som städning, inköp och dekorationer mellan familjemedlemmarna. Då kan ni njuta av en jul som ni tillsammans har åstadkommit.

Musiken hör julen till. Med några vackra julsånger i bakgrunden blir firandet ännu mer stämningsfullt. Tänk bara på att ta hänsyn till varandra. Spela exempelvis på låg volym om någon vill sitta och läsa i lugn och ro

Publicerat i: Tips